Ove smo se godine jako žurili završiti naše tri nove slikovnice kako bi bile spremne za prvotno najavljeni Interliber u rujnu. Interliber je odgođen za studeni, ali naše tri ljepotice su s nama i ovdje ih želimo ukratko predstaviti.

Mačak Ručak
Napisala: Ana Fabijanić
Ilustracije: Sven Nemet
Uvez: tvrdi
Za dob: 3-7 godina

Stihovana priča govori o jednom dječaku Danu i njegovom mačku koji se zove Ručak. Jednoga dana mačak Ručak je nestao, pa Dan kreće u potragu za svojim ljubimcem. Kroz kakve će sve avanture proći i hoće li pronaći Ručka, saznajte u tekstu koji je napisala debitantica Ana Fabijanić, a ilustrirao Sven Nemet.

Što je medo vidio u muzeju
Napisala: Ivanka Ferenčić Martinčić
Ilustracije: Nikolina Dinješ
Uvez: tvrdi
Za dob: 3-7 godina

Nakon prošlogodišnje avanture plišanog zeke zaboravljenog u knjižnici, ove godine upoznajemo jednog plišanog medu kojeg je njegov Robi zaboravio u muzeju. Što će sve medo vidjeti, kakve priče će slušati i zašto će zauvijek zavoljeti muzej, saznajte u novoj slikovnici već dobro uhodanog dua – Ivanke Ferenčić Martinčić i Nikoline Dinješ.

Izgubljena lutkica
Prepričala: Jelena Kovačić
Ilustracije: Tomislav Zlatić
Uvez: tvrdi
Za dob: 5-9 godina

Jednog toplog jesenjeg popodneva gospodin Franz je u velikom gradskom parku ugledao uplakanu djevojčicu. Djevojčica se zvala Greta i izgubila je svoju jedinu i najdražu lutkicu. Ili je barem mislila da ju je izgubila…
Ovu je priču prepričala Jelena Kovačić, također debitantica u svijetu pisanja, a ilustracije je nacrtao Tomislav Zlatić.