Debitantica u svijetu dječjeg spisateljstva, Branka Dokić, napisala je zabavan i dinamičan tekst o dječaku Luki kojeg ništa u životu nije posebno veselilo i koji je stalno bio umoran, razdražljiv i sarkastičan. Luka je većinu vremena provodio pred ekranima igrajući igrice i sve što bi ga u tome ometalo doživljavao je kao “kaznu”. On nije uživao u druženjima sa sestrom, prijateljima ili na rođendanskim zabavama, jer jednostavno nije bio prisutan i u svim je prilikama buljio u mobitel, tablet ili televizor igrajući svoje igrice. Tako je propustio mnoge lijepe trenutke koji čine djetinjstvo.

No jednoga dana, dok se trebao poigrati sa sestrom u dvorištu, Luka je od dosade zadrijemao. Kad se probudio našao se u situaciji koja je neodoljivo podsjećala na igricu. Hoće li se Luka izbaviti iz zatočeništva u virtualnom svijetu? Koje vještine će mu za to biti potrebne? Što će naučiti?

Sve to možete saznati u našoj novoj slikovnici Dječak koji je propustio trenutak. 

Priču je zanimljivim ilustracijama upotpunio Marko Pinjuh. Slikovnica je velikog formata (26×25 cm), ima 32 stranice i dolazi u tvrdom uvezu.