FAQ

FAQ

PITANJA O PROIZVODIMA

Kod svake slikovnice stavljamo približnu dob djece kojoj je namijenjena prema dužini teksta i stilu ilustracija. No to nije precizna procjena za svako dijete jer je svako dijete drugačije u smislu interesa, dužine pažnje, afiniteta i potreba.

Kada radimo slikovnice za najmanje one obično imaju malo teksta da ga dijete od dvije ili tri godine može s pažnjom popratiti. Kad je malo teksta slikovnica ima i manji broj stranica. Tiskare ne mogu napraviti tvrdi uvez ukoliko slikovnica nema najmanje 28 stranica + 4 stranice korica, odnosno najmanje 32 stranice. Zbog toga što se priče za najmanje ne mogu rastegnuti na 28 stranica, nemoguće je tehnički izvesti tvrdi uvez. Gdje god sadržaj i broj stranica to dozvoljava, također preferiramo tvrdi uvez.

Stvaranje slikovnice dugi je proces, i za dobru, bogatu i kompleksnu slikovnicu on može trajati i do četiri mjeseca. Ovdje govorimo o kvalitetnim slikovnicama domaćih autora koje su producirane i tiskane u Hrvatskoj, a ne o uvoznim “kiosk” slikovnicama.
U cijenu slikovnice ulazi: autorski honorar piscu, autorski honorar ilustratoru, honorar uredniku, troškovi lekture, dizajna i grafičke pripreme, troškovi tiska i dorade, troškovi transporta do skladišta, troškovi skladišta, troškovi prodaje (dostava do knjižara), rabati knjižara, troškovi promocije (marketinga) i PDV.

Sve počinje s pričom. Nakon što od pisca dobije rukopis, urednik ga iščitava i predlaže izmjene, poboljšanja i korekcije kako bi priča bila zaokružena, jasna i dovoljno snažno naglašavala poruku.
Nakon uređivanja teksta, tekst se šalje na lekturu i spreman je za ilustriranje. Urednik bira ilustratora koji je najpogodniji za izabrani tekst u smislu stila, dobi djece kojima je slikovnica namijenjena i “osjećaja” koji crtež mora prenijeti. Ponekad urednik do zadnjeg detalja razradi priču po scenama, posebno ako je ilustrator mlađi i neiskusniji, a ponekad u potpunosti prepusti ilustratoru da sam udahne život napisanoj priči. Ilustrator do neke mjere uvažava sugestije i želje pisca, jer pišući priču i sam autor već ima određene slike u glavi.
Kad su ilustracije gotove, slijedi dizajn knjige i grafička priprema za tisak, gdje se crteži i tekst obrađuju, sklapaju u slikovnicu i prebacuju u digitalne formate za tisak. Fajlovi se šalju u tiskaru na odobrenje i ako je sve u redu s tehničke strane, knjiga ide u tisak.

Posteri su dimenzija 42 x 59,4 cm. Kad smo kupovali okvire za sebe, nismo mogli pronaći u točno tim dimenzijama već najbliži tome okvir – 50 x 70 cm. Za potrebe izlaganja na sajmovima mi smo okvire kupovali u Emmezeta i IKEA trgovinama.

PITANJA O PLAĆANJU, DOSTAVI I DOSTUPNOSTI

Da. Prilikom završetka narudžbe, sustav nudi odabir zemlje te se trošak dostave obračunava prema ukupnoj masi paketa (u kilogramima) i odgovarajućoj cijeni za tu masu prema cjeniku Hrvatske pošte. Cijena dostave proizvoda zasebno je istaknuta na ponudi, u košarici, stranici potvrde narudžbe i na maloprodajnom računu.

Često kupci naručuju slikovnice i druge proizvode kao poklon za rođendan ili neku drugu prigodu, pa im je izuzetno važno da paket stigne do određenog datuma. Kada i ako je to moguće možemo napraviti požurnicu pa vas svakako pozivamo da nam se u takvim situacijama direktno javite.

Kada završite proces narudžbe sustav odmah na vaš e-mail koji ste naveli u obrascu narudžbe šalje informacije o kupljenim proizvodima i obavljenoj kupnji. Ako e-mail nije stigao moguće je da ste utipkali krivu e-mail adresu ili je:
(1) poruka u Junk/Spam/Otpad/Trash folderu ili
(2) sandučić ili inbox pun.

Cijene dostave paketa ne određuje Evenio već tvrtke koje se bave paketnom dostavom, odnosno tržište. Evenio za svoje kupce nastoji osigurati što nižu cijenu dostave na kućni prag tražeći najpovoljnijeg ali i kvalitetnog dobavljača za tu uslugu. Poštarina koju plaćate prilikom narudžbe paketa prosljeđuje se tvrtkama MBE i Hrvatska pošta s kojima trenutno surađujemo.

Evenio surađuje sa svim najvećim knjižarskim lancima i knjižarama u Hrvatskoj te smo dostupni u svim većim gradovima na policama gdje se naše slikovnice mogu u miru prelistati i detaljnije proučiti. Popis knjižara potražite na linku – Prodajna mjesta. Također, nastojimo svojim izdanjima opskrbiti sve lokalne i gradske knjižnice gdje su slikovnice dostupne za posudbu.

Naravno. Sve ćemo se dogovoriti i najbolje je da u ovom slučaju nazovete našu kolegicu Silvicu Lacković na 095 356 3563 ili da nam napišete mail na prodaja@evenio.hr

Osim zamjene, imate pravo i na povrat kupljene robe bez ikakvog objašnjenja u roku od 14 dana od primitka paketa.

preloader