Načini plaćanja i dostava

Načini plaćanja i dostava

NAČINI PLAĆANJA

Naručene proizvode i dostavu možete platiti prema modelu kojeg sami izaberete tijekom ispunjavanja narudžbe. Plaćanje proizvoda je moguće izvršiti:

Putem direktne bankovne transakcije (virman, m-banking, opća uplatnica, internet bankarstvo)

Opcija plaćanja direktnom bankovnom transakcijom omogućuje uplatu internet bankarstvom, mobilnim bankarstvom, u banci, pošti i slično. Odabirom ove opcije prilikom narudžbe proizvoda, na svoju e-mail adresu primit ćete podatke za uplatu u vidu ponude za plaćanje.

Ukoliko niste primili podatke potrebne za izvršenje uplate, svakako provjerite:
(1) je li poruka u Junk/Spam/Otpad/Trash folderu ili
(2) je li sandučić ili inbox pun.

Vaš paket ćemo isporučiti kada evidentiramo uplatu u našem sustavu.

Prilikom preuzimanja paketa (pouzećem)

Ukoliko se odlučite za plaćanje prilikom dostave, proizvode ćete platiti tek prilikom preuzimanja paketa direktno dostavljaču. Plaćanje dostavljaču moguće je samo novcem u gotovini. Dobro je imati pripremljen točan iznos kako bi primopredaja bila brža.

Putem servisa Paypal

Servis PayPal vodi vas na svoje stranice gdje ćete na uobičajen način platiti svoju narudžbu. Nakon unosa svih podataka, potvrdu uspješne narudžbe dobit ćete na svoju e-mail adresu.

PayPal servis u ovom trenutku ne prihvaća plaćanje u kunama te će iz tog razloga kupovna cijena za PayPal plaćanje biti konvertirana i naplaćena u eurima. Upozoravamo da kod same naplate kreditne kartice u kunama od strane PayPal servisa, može doći do značajnijih tečajnih razlika. EVENIO nije odgovoran, niti snosi mjenjačke troškove koje PayPal naplaćuje svojim korisnicima kod konverzije valuta.

Bankovnim karticama

Plaćanje je moguće izvršiti jednokratno, sljedećim kreditnim karticama: MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron, Diners i CUP platnim karticama.

Prilikom plaćanja kreditnim i debitnim karticama bit ćete preusmjereni na stranicu pružatelja usluge procesiranja i naplate kartica koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Osobni podaci iz narudžbe sakupljaju se, obrađuju i koriste u skladu s odredbama važećih zakona u RH.

Putem servisa KeksPay

Brzo i jednostavno plaćanje bez prepisivanja podataka s kartice. Kod plaćanja, kupci nemaju dnevnih ni mjesečnih limita i ne plaćaju nikakve naknade.

Putem kriptovaluta (PayCek servis)

Želite li platiti kriptovalutama to vam omogućuje PayCek elektronički platni servis koji će vašu uplatu u kriptovalutama odmah preračunati u kune. PayCek je prilagođen za sve vrste naplata i poseban je naglasak stavljen na brzinu transakcija. PayCek prihvaća najpopularnije kriptovalute: bitcoin, ether, ripple, stellar i EOS. Jednostavno, brzo i sigurno!

Detaljnije informacije o načinima plaćanja pročitajte u našim Općim uvjetima poslovanja.

VAŽNO! UVOĐENJE EURA KAO SLUŽBENE VALUTE U REPUBLICI HRVATSKOJ

Na našem web shopu cijene proizvoda, odnosno usluga, iskazane su u kunama. U skladu sa Zakonom o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (Narodne novine 57/22, 88/22) od dana 5. rujna 2022. godine na našem web shopu ćemo započeti s dvojnim iskazivanjem cijena u kunama i eurima, pri čemu 1 euro iznosi 7,53450 kuna.

Navedeno dvojno iskazivanje cijena proizvoda i usluga na našem web shopu ne predstavlja poziv na plaćanje u eurima, već isključivo služi za zaštitu potrošača, kako bi se razumjelo na koje naše proizvode, odnosno usluge se određene cijene odnose, kao i mogućnost provjere kupcima jesu li cijene ispravno preračunate.

Svi proizvodi i usluge naručeni, odnosno kupljeni putem ovog web shopa se i dalje plaćaju u kunama, te se u slučaju povrata proizvoda plaćen iznos vraća kupcu također u kunama.

Navedeno vrijedi sve do 1. siječnja 2023. godine, kada euro postaje zakonsko sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj. Dana 1. siječnja 2023. godine euro postaje zakonsko sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj.

U skladu s uvođenjem eura kao službene novčane jedinice i zakonskog sredstva plaćanja, dana 5. rujna 2022. godine započinje razdoblje dvojnog iskazivanja cijena i drugih novčanih iskaza vrijednosti.
Od 1. siječnja 2023. do 14. siječnja 2023. godine traje razdoblje dvojnog optjecaja.
Dana 1. siječnja 2024. godine prestaje obveza dvojnog iskazivanja cijena.
Do dana 5. rujna 2023. godine, dvojno iskazivanje cijena i drugih novčanih iskaza vrijednosti je dobrovoljno.
Nakon navedenog datuma, dvojno iskazivanje postaje obveza Evenio d.o.o.

Osnovna načela u postupku uvođenja eura

U postupku uvođenja eura primjenjuje se sljedeća načela:

  • Načelo zaštite potrošača – preračunavanje cijena i drugih novčanih iskaza vrijednosti provodi se bez naknade, primjenom fiksnog tečaja konverzije
  • Načelo zabrane neopravdanog povećanja cijena – zabranjeno je pri uvođenju eura povećati cijenu robe ili usluge prema  potrošačima bez opravdanog razloga.
  • Načelo neprekidnosti pravnih instrumenata – postupak uvođenja eura ne utječe na valjanost postojećih pravnih instrumenata u kojima se navodi kuna.
  • Načelo učinkovitosti i ekonomičnosti – uvođenje eura i svi povezani postupci i aktivnosti provode se na način da se svima osigura što jednostavnije postupanje uz što manje troškova.
  • Načelo transparentnosti i informiranosti – informacije o uvođenju eura moraju biti jasne, razumljive, dostupne, čitljive i vidljive.

Pravila o primjeni eura

Iznosi navedeni u kuni u pravnim instrumentima smatraju se iznosima u euru uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje iz Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj (NN 57/2022).
Pozivanje na kunu bez navođenja iznosa u pravnim instrumentima smatra se pozivanjem na euro.
Iznosi navedeni u pravnim instrumentima u euru koji se do dana uvođenja eura preračunavaju u kunsku protuvrijednost prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke ili drugom tečaju banke smatraju se iznosima u euru.
Od 1. siječnja 2023. godine, Hrvatska narodna banka objavljuje tečajnu listu Hrvatske narodne banke za euro u odnosu na druge valute.

Pravila za preračunavanje i zaokruživanje

Novčani iznosi koji se moraju platiti ili obračunati preračunavaju se uz primjenu fiksnog tečaja konverzije sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje iz članaka 4. i 5. Uredbe (EZ) br. 1103/97.
Navedeno preračunavanje izvršava se primjenom punog brojčanog iznosa fiksnog tečaja konverzije te zaokruživanjem dobivenog iznosa u skladu s matematičkim pravilima zaokruživanja, pri čemu se dobiveni rezultat zaokružuje sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje, i to na dvije decimale, a na temelju treće decimale.

Primjenjuje se sljedeće matematičko pravilo zaokruživanja:
– ako je treća decimala manja od pet, druga decimala ostaje nepromijenjena
– ako je treća decimala jednaka ili veća od pet, druga decimala povećava se za jedan.
Jedinične cijene niske vrijednosti iskazane za obračunske jedinice roba i usluga koje se koriste kao množenik za izračun cijene roba i usluga te druge cijene niskih vrijednosti, preračunate sukladno pravilima za preračunavanje, zaokružuju se i iskazuju na više od dvije decimale.

Pravila dvojnog iskazivanja cijena

Evenio d.o.o. je dužan tijekom razdoblja dvojnog iskazivanja, dvojno iskazati cijenu robe i usluge na jasan, čitljiv, vidljiv i lako uočljiv način u euru i kuni uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje:
– u poslovnoj prostoriji na prodajnom mjestu ili na robi odnosno na cjeniku ako se radi o usluzi
– na internetskoj stranici
– u ponudi ili ugovoru na trajnom mediju
– u obavijesti koja se potrošaču daje prije ili tijekom sklapanja ugovora izvan poslovne prostorije i ugovora na daljinu
– tijekom oglašavanja u bilo kojem obliku kojim se nudi prodaja robe ili usluge
– u opomeni i drugoj obavijesti o nepodmirenom dugu koja se dostavlja potrošaču, ukupan iznos duga
– putem drugih oblika iskazivanja cijena.

Iznimno, obveza dvojnog iskazivanja cijene robe i usluge ne odnosi se na oglašavanje putem radijskog programa i glasovne poruke o ostalim oblicima oglašavanja.
Uz ostale iznimke istaknute u članku 44. stavku 4. Zakona o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, obveza dvojnog iskazivanja cijene ne odnosi se na kupon za popust i kupon u vrijednosti vraćene robe.

Dvojno iskazivanje na računu

Evenio d.o.o. je dužan tijekom razdoblja dvojnog iskazivanja pri ispostavljanju računa potrošaču dvojno iskazati ukupan iznos na računu uz prikaz fiksnog tečaja konverzije.

DOSTAVA

Uslugu dostave paketa unutar cijelog područja Republike Hrvatske za naš web shop rade tvrtke Mail Boxes te iznimno Hrvatska pošta. Dostava se izvršava radnim danom do 16 sati. Pakete izvan Republike Hrvatske dostavlja Hrvatska pošta.

Cijena dostave proizvoda unutar Republike Hrvatske je 3,90 € (29,39 kn) s uključenim PDV-om te je zasebno istaknuta u košarici, na stranici plaćanja i potvrde narudžbe te na računu. Za narudžbe iznad 50,00 € (376,73 kn), dostava je besplatna unutar Republike Hrvatske. Iznimno, u sklopu određenih prodajno-promotivnih akcija, cijena dostave neće se zaračunavati, a o čemu ćete biti na više mjesta i pravovremeno obavješteni.

Moguća je i narudžba van granice Hrvatske. Za narudžbe u zemlje izvan Hrvatske, cijena dostave obračunava se prema ukupnoj masi paketa (u kilogramima) i odgovarajućoj cijeni za tu masu prema cjeniku Hrvatske pošte. Cijena dostave proizvoda također je zasebno istaknuta u košarici, na stranici plaćanja i potvrde narudžbe te na računu.

Naručeni proizvodi isporučuju se najkasnije u roku 5 radnih dana od vidljive uplate, a dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt. Dostavljač nije obvezan nositi robu do kata na kojem stanujete, već samo do ulaza u stambenu zgradu. Ako niste dostupni na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti s vama u kontakt kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća u naše skladište.

Obvezujemo se da ćemo vašu narudžbu pravovremeno isporučiti, ukoliko ste vaše podatke ispunili u potpunosti točno i istinito.

Svi proizvodi zapakirani su u transportnu ambalažu na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Molimo vas da ipak prilikom preuzimanja pregledate paket te da ga odbijete preuzeti ukoliko je isti oštećen. Svojim potpisom po preuzimanju potvrđujete da ste preuzeli paket u neoštećenom stanju te dostavna služba ne odgovara za eventualne reklamacije, oštećenja ili umanjenje sadržaja preuzetog paketa, osim uz dokaz da oštećenje nije nastalo nakon uručenja.

Detaljnije informacije o načinima plaćanja pročitajte u našim Općim uvjetima poslovanja.

preloader