Završio je 11. po redu Festival dječje knjige Monte Librić u Puli. U sedam festivalskih dana, od 23. do 29. travnja, održano je više od 60 programa, raznih radionica, kazališnih predstava, animiranih filmova i promocija knjiga, a svoja najnovija izdanja predstavili su: Svjetlan Junaković, Ivana Guljašević, Bruno Kuman, David Homel, Manuel Šumberac, Vanda Čižmek, Silvija Šesto, Nada Zidar-Bogadi, Nives Madunić Barišić, Robert Frank i  talijanski autori Susanna Mattiangeli i Andrea Valente.

Na festivalu je bilo izloženo gotovo 3000 hrvatskih, talijanskih i engleskih naslova za djecu. Najprodavanije knjige Festivala su: edukativne slikovnice Mrljek i Prljek autorice Jelene Pervan i ilustratorice Jelene Brezovec u nakladi Evenio, Smogovci Hrvoja Hitreca u izdanju Školske knjige te Gregov Dnevnik – Nezgoda za nezgodom Jeffa Kinneyja u izdanju Mozaik knjige. U sklopu Dana za knjižničare Festival je posjetilo više od 40 knjižničara iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije čija je Mestna knjižnica Ljubljana sudjelovala i u službenom programu.

Samo nekoliko dana po izlasku iz tiskare, Monte Librić bio je prvi sajam kojeg su Mrljek i Prljek posjetili, pa nam je iznimno drago da se ljubav s čitateljima dogodila na prvi pogled. Odmah su osvojili srca velikih i malih čitatelja, a turneju nastavljaju sljedećeg tjedna u Splitu, na Mediteranskom sajmu knjiga.

Foto: Monte Librić