Upravo su nam javili iz tiskare da su dvije nove slikovnice – Dječak koji je poplavio svijet te Vitez Akul i kralj koji se preigrao gotove, što znači da će od ponedjeljka, 2. studenog početi slanje slikovnica svima koji su ih naručili po sniženoj cijeni tijekom razdoblja pretprodaje.

Ove dvije ljepotice dolaze u tvrdom uvezu i na 32 stranice, a vesele nas jer se radi o novim suradnjama sa čak četiri talentirana umjetnika. Dječak koji je poplavio svijet napisala je cijenjena i nagrađivana spisateljica Snježana Babić Višnjić, a ilustrirao talentirani Marko Pinjuh kojemu je ovo ujedno prva autorska slikovnica.

Svoju prvu slikovnicu napisala je i Andrijana Martić, debitantica koja je autorica priče Vitez Akul i kralj koji se preigrao. Njezinu je priču u slike pretočila multitalentirana, zanimljiva i iskusna ilustratorica Ivana Guljašević Kuman.

Dječak koji je poplavio svijet priča je o osjetljivom Tihomilu koji je puno plakao, odnosno o tome kako se djeca nose s osjećajem tuge. Bez obzira jesu li plačljivi ili pak svoju tugu skrivaju, kroz iskustvo Tihomila i njegove prijateljice Jane, djeca će naučiti da je važno osjećaj podijeliti s drugima, primiti podršku ili utjehu, pokušati popraviti ono što se potrgalo i krenuti dalje. Naručiti ju možete ovdje.

U urnebesno zabavnoj, ali i poučnoj priči Vitez Akul i kralj koji se preigrao upoznajemo kralja Franca koji je najviše na svijetu volio uređaje, ekrane i igranje igrica. Toliko se igrao od jutra do mraka da je zaboravio brinuti o sebi, drugima i o svome kraljevstvu. Sva sreća da je imao osobnog čuvara, viteza Akula, koji je smislio plan kako vratiti svoga kralja u stvarni svijet. Naručiti ju možete ovdje.