Naša priča

Naša priča

Naša priča počela je 2008. godine kada su tri prijateljice odlučile osnovati svoju tvrtku. Jedna je dobro znala s brojkama, druga sa slovima i riječima, a treća je lijepo crtala. Imale smo ludi entuzijazam i želju, no nismo baš puno znale o poduzetništvu.
Već tu, na samom početku, naša se priča na neki način podijelila u dva sloja.

Prvi sloj je naš poduzetnički put i svakodnevica. Od početka nam je, kao i svim početnicima u biznisu, puno toga bilo izazivno i nepoznato. Trebalo je učiti kako uopće voditi tvrtku, snalaziti se u propisima i zakonima, administraciji i papirologiji. Trebalo je konstantno raditi na sebi kroz čitanje knjiga, edukacije i učenje od uspješnijih. Trebalo je dobro posložiti temelje tvrtke, poslovne procese, kontakte, suradnje i zaposlene. Također, odlučile smo se za poslovni model u kojem ćemo razvijati vlastite proizvode i ideje od nule, testirati ih i poboljšavati, raditi, raditi i raditi i pritom biti strpljive i izdržati duge početne periode bez prihoda.

Naša priča o razvoju tvrtke od nule vrlo je slična svim drugim pričama. Svi imamo slične izazove. Nama je išlo dosta sporo, ali danas možemo reći da imamo zdravi biznis koji je dobro posloženi iznutra. Kako je rastao Evenio tako smo rasle i sazrijevale i mi. Naučile smo donositi odluke, preuzimati odgovornost, držati se plana i dogovora, težiti rastu i razvoju koji smo od početka vidjele kao proces, a ne kao nešto što bi se trebalo dogoditi preko noći.

I dan danas ne znamo točno definirati što to znači uspjeti. Znamo da to sasvim sigurno ne znači imati puno novaca. Svoj uspjeh više vidimo u tome da ipak radimo slikovnice koje pridonose društvu općenito i mentalnom zdravlju djece koje postaje jedan od gorućih problema u cijelome svijetu. Uspjeh vidimo u tome što smo stvorile dodanu vrijednost. Uspjehom smatramo i činjenicu da smo to napravile pošteno i uz poštovanje prema svima koji nam na našem putu pomažu – našim autorima, piscima, ilustratorima, partnerima, suradnicima i dobavljačima. Uspjehom smatramo to što u svoj posao možemo pretočiti svoje vlastite vrijednosti, strast i kreativnost i to što u svakom vidu poslovanja možemo biti autentične i transparentne.

Time dolazimo do drugog sloja naše priče koji nema toliko veze s brojkama, planovima, bilancama, organizacijom i tržištem. On se iz realnosti širi u namjere, želje i snove.

Vjerujemo da priče doista djecu i odrasle nježno za ruku vode prema unutra. U one predjele nas samih i na one teritorije u našoj psihi ili našem srcu koje želimo ili trebamo upoznati, istražiti ih i objasniti ih samima sebi. Priče nude putokaz, rasvjetljavaju nam put, ponekad nam daju odgovore, a nekad samo naznake onoga što u nama samima traži našu pažnju. Sve priče su terapeutske, a čitanje knjiga most je koji spaja naš unutrašnji svijet, ono što mi jesmo i što je nepromjenjivo u nama, s našom okolinom i onime kako se predstavljamo u svijetu. Stvarati slikovnice s takvom svrhom najveća je čast. Raditi takav posao daje nam osjećaj svrhe i mjesto u ovom djeliću svijeta i vremena u kojem živimo.

Ove smo godine proslavile 15. rođendan. Do sad je ovo bilo ludo putovanje. Istovremeno uzbudljivo i zamorno, zabavno i zastrašujuće, iscrpljujuće i nadahnjujuće, ugodno i uznemirujuće, ali u svakom slučaju punokrvno, životno važno i sveprožimajuće.

Hvala vam što ovo čitate i što nas pratite na tom našem putu.

 

***

NAZIV: Evenio d.o.o.
SJEDIŠTE: Frana Supila 7A, 42000 Varaždin
TELEFON: 042 492 114
E-MAIL: [email protected]
WEB: www.evenio.hr

MBS: 2397412
OIB: 69863470363

POSLOVNI RAČUNI:
Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7624840081104763506
SWIFT: RZBHHR2X

Erste & Steiermärkische Bank d.d.
IBAN: HR5824020061101082068
SWIFT: ESBCHR22

Društvo je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu pod brojem 070084826
Temeljni kapital: 21.000,00 uplaćen u cijelosti
Članovi društva: Jelena Kovačić, Jelena Brezovec
Direktorice: Jelena Kovačić, Jelena Brezovec

Naš blog

preloader