Ivanka Ferenčić Martinčić spisateljica je koju su maleni čitatelji imali prilike upoznati u slikovnicama Matilda i vještičji mačak i Matilda i zagonetne žabe, no ona je i knjižničarka koja obožava svoj posao. Dugo joj je bila želja napisati priču koja bi djeci približila knjižnicu kao mjesto u koje mogu dolaziti cijeloga života i pronaći jedan sasvim poseban svijet. I napisala ju je. Priča se zove Kako je zeko zavolio knjižnicu, a u obliku slikovnice izlazi u izdanju naše nakladničke kućice odmah početkom rujna.

Djevojčica Tina dovela je svog plišanog zeku na kreativnu radionicu u knjižnicu. No zato što je željela posuditi slikovnice i zato što im se jako žurilo, Tina i njezina mama zeku su zaboravile u knjižnici. I bio bi se on jako uplašio i bio bi jako plakao, da ga nije pronašla dobra teta knjižničarka. Zeko je s knjižničarkom proveo dan u knjižnici, obišao je sve poznate i manje poznate kutke tog čarobnog mjesta te saznao kakvu moć imaju knjige i knjižnica kao mjesto gdje se one čuvaju s pažnjom i ljubavlju.

Priču je ilustrirala talentirana ilustratorica Nikolina Dinješ iz Osijeka koja je odličnom igrom boja, svjetla i sjene uspjela dočarati posebnost institucije u kojoj se likovi nalaze, ali i njihove emocije i atmosferu knjižnice. Ovo je njezina prva komercijalna slikovnica i raduje nas što ju je nacrtala baš za nas.

Cijena slikovnice je 109,00 kuna, dolazi nam u tvrdom uvezu i na 32 stranice. Od kraja kolovoza na web shopu imat ćemo period pretprodaje po sniženoj cijeni.

Ova slikovnica posebno nam je draga jer je naš mali naklon svim knjižničarkama i knjižničarima koji se trude djeci približiti knjige i priče i usaditi im ljubav prema čitanju.