Jelena Pervan

djeca su njezina ekipa

Jelena Pervan

Zagreb i Split

Volim svoj posao jer…

… su moji kolege s posla – djeca! A djeca su moja ekipa. Volim ih slušati, ali ono, za stvarno, skroz na skroz.  Uživam s njima razgovarati, o krumpirićima sa sladoledom, i o žvakama ispod školskih klupa, i o braći koja ulaze u sobu bez kucanja, i o glasu R koje se baš ne da izgovoriti, i o Mari iz treće klupe u koju su svi zaljubljeni.
Moja je misija dati djeci prostor da se izraze uz pomoć priče. Pokazati im kreativne tehnike koje će im u tome pomoći, podržati ih i voljeti, takve kakvi jesu. Zato sam izgradila Kuću od priča.
Djeca vole moje priče, a u svom ih radu želim osnažiti da stvaraju vlastite priče i da u pričama pronalaze utjehu i radost, zezanciju i mudrost.
Zahvalna sam što svojim umjetničkim i pedagoškim radom imam priliku biti malen ali značajan dio životnog puta mnoge djece i gledati njihove osobne preobrazbe, iz Knjigomrzaca u Knjigoljupce, iz Sramežljivaca u Samopouzdanoviće, iz Mališa u predivne Veliše.

Volim svoj život zbog…

… divnih ljudi u njemu i jednog malog bijelog psa. Volim ga jer miriše na borovnice i krafne, sarme i pudinge, špagete i banane, štrudle i umake. Volim jesti, najviše sa švedskih stolova, iz tanjura na točke i u društvu dobrih prijatelja.
Volim putovati (i na tim putovanjima jesti), biti uz more jer sam s mora, gledati filmove, čitati knjige, piti nekoliko šalica čaja dnevno, „slučajno“ otkrivati prijateljima što će se dogoditi u serijama koje prate ili knjigama koje čitaju, volim sanjariti, ljenčariti, upoznavati zanimljive ljude, učiti nove jezike, šetati, gledati predstave, glasno pjevati na koncertima, nositi različite čarape i biti slobodna.

Knjige su važne zato što…
… su prilika za bijeg i povratak sebi. Kako nam u kojem trenu zatreba.

Knjige koje preporučujem
Poplava iz šalice kave, Željka Horvat Vukelja i Ninoslav Kunc – omiljena slikovnica koja miriše na bijelu vrtićku kavu, jedan mali balkon u Splitu, tople kućne papuče i cijelo jedno djetinjstvo s početka milenija.
Pripovjedni stil i knjige Lane Bastašić (Uhvati zeca, Mliječni zubi) i Aline Bronsky (Najljuća jela tatarske kuhinje i Posljednja ljubav babe Dunje)
Sve knjige Roalda Dahla. Velika sam obožavateljica njegovog stvaralaštva za djecu.

Napisala je:

preloader