Moja prva knjiga: U DVORIŠTU

10,50 

Ilustrator: Agnese Baruzzi

Dostupnost: Dostupno

  • Brza dostava: 3-5 radnih dana
  • Besplatna dostava iznad 50 € (cijena dostave za ostale narudžbe 4,20 €)
  • 6 načina plaćanja: kartice, gotovinom dostavljaču, internet bankarstvo, KEKS Pay, PayPal i kriptovalute
  • Produljeni povrat: 30 dana, bez navođenja razloga
  • Odmah dostupno za isporuku!
Vidi košaricu
Težina 0.25 kg
Za dob

Uvez

Dimenzije

Stranice

ISBN broj

Godina prvog izdanja

POVRAT NOVCA

Unutar 14 dana i bez navođenja razloga.

SIGURNO PLAĆANJE

Brzo plaćanje iz udobnosti doma uz maksimalnu sigurnost.

BESPLATNA DOSTAVA

Za sve narudžbe iznad 50,00 € (376,73 kn).

POMOĆ I PODRŠKA

Tu smo za vas za savjet i pomoć oko odabira ili narudžbe.

Montessori slikovnice iz serije “Moja prva knjiga” pozivaju djecu na otkrivanje obilježja svijeta i prirode koji ih okružuju. One kombiniraju Montessori principe s principima razvojne psihologije u nizu opipljivih aktivnosti kojima se na logičan i uredan način potiče razvoj specifičnih kognitivnih sposobnosti.

Predložene igre i zadaci u slikovnici U DVORIŠTU potiču djetetovu prirodnu znatiželju i kreativnost te mu omogućuju aktivno učenje kroz fine motoričke vježbice i vizualno stimulativne oblike, grupe i poveznice o određenim temama i stvarima iz stvarnog okruženja. Montessori slikovnice potiču fokus i koncentraciju, samodisciplinu i ljubav prema čudu života.

Montessori slikovnice iz serije “Moja prva knjiga” omogućuju djetetu da:

– spontano istražuje
– ispravno imenuje predmete, životinje, pojave iz stvarnog svijeta i okruženja
– grupira pojmove u cjeline i rastavlja cjeline u detalje
– usvoji koncept uzrok-posljedica
– vježba fokus i koncentraciju
– vježba finu motoriku
– uči na principu pokušaj-pogreška
– savlada osnovna znanja koja se očekuju u toj razvojnoj dobi (brojevi do 10, boje, oblici, životinje, okruženja i sl.)
– iskusi osjećaj postignuća

Što je Montessori metoda poučavanja?

Montessori metoda je prosvijećeni pristup poučavanju koji je revolucionirao način na koji se gleda na djecu. Uvjerenja o tome kako djeca uče i kako ih treba poučavati dramatično su se promijenila. Maria Montessori je zagovarala da djeca imaju urođene impulse za istraživanje, učenje i kreativnost. Vjerovala je da djeca posjeduju bogatstvo kognitivnih resursa i prirodni nagon koji im omogućuje da sami konstruiraju svoje znanje o svijetu kada su smješteni u njegujuću i poticajnu okolinu. To zahtijeva strpljenje, povjerenje i poštovanje njihovog prirodnog tempa i stupnja razvoja. Svako dijete je jedinstveno i ima bogatstvo potencijala koje treba razvijati.

Pomagati djetetu u razvoju znači poticati njegovo spontano istraživanje, poštivati ​​njegov napredak, dopustiti mu da samostalno uči kroz pokušaje i pogreške te da iskusi osjećaj postignuća.

Kako je Montessori metoda protkana kroz slikovnice iz serije “Moja prva knjiga”?

Ideja koja stoji iza serije Montessori slikovnica pod zajedničkim nazivom “Moja prva knjiga” je da se u iskustvo čitanja uključe najmanji čitatelji (najranije dobi od otprilike 22 mjeseca). Ove slikovnice poticat će ih i ohrabrivati da otkrivaju detalje i područja koji ih zanimaju (priroda, životinje, oblici i sl.) te im pomagati da razvrstavaju stvari i pojave koje ih okružuju.

Pomoću jednostavnih ilustracija, geometrijskih uzoraka i simpatičnih likova, mališani uranjaju u ugodan vizualni doživljaj, a u interakciji s knjigom započinju učenje po Montessori metodi koja slijedi i potpomaže razvoj vizualnih i kognitivnih sposobnosti djeteta.

Smjestite knjigu oko 20 centimetara od djetetova lica i oboje se smjestite u najudobniji položaj za zajedničko čitanje. Dozvolite djetetu da gleda, dodiruje, njuška knjigu bez žurbe. Potom mu pokažite linije, oblike, predmete, detalje. Vaše dijete s radošću će vas početi oponašati i svojim prstićem slijediti linije i oblike, izgovarati nazive životinja, biljaka, pojava, oblika, boja. Dijete će vrlo brzo početi uživati u igri, njegovi će prstići sve vještije trčkarati po stranicama slikovnice, a njegov mozak uživat će u tom ugodnom, nježnom i blagom učenju.

Slikovnice iz serije “Moja prva knjiga” podučavaju mališane brojevima i oblicima te objašnjavaju i opisuju okruženja koja je zabavno otkrivati (domaće životinje na farmi, divlje životinje, biljke i životinje koje žive u našim dvorištima te plodove koji rastu u našim vrtovima).

Dodiri i “čitanje” slika primarni su načini tumačenja, dok je pripovijedanje teksta popratni pozadinski način učenja. Slikovnice imaju glavnog lika koji je vodič i prati dijete kroz svaku priču koja se polagano razvija, a na kraju priče nalazi se sažetak svih likova predstavljenih u knjizi.

U skladu s Montessori pristupom, dijete se potiče na samostalnu interakciju s knjigom. Na primjer, u nekim slučajevima od djeteta se traži da prstom ocrta obrise oblika i uoči njegove karakteristike (okrugli, oštri rubovi, nazubljeni i sl.). U drugima se od njega traži da prstom slijedi put kako bi otkrio skrivene likove i naučio ih povezivati ​​s njihovim najkarakterističnijim obilježjima (lavlji rep, zečje uši, boje povrća i sl.).

Ukoliko želite da prve slikovnice vašeg djeteta, u trenutku kad se počinje individualizirati, samostalno učiti iz iskustva i snažnije otkrivati svijet oko sebe, budu iskustvo nježnog uranjanja u razvojno poticajno učenje, ove su slikovnice pravi izbor za vas.

Autor:

Chiara Piroddi

Pročitaj više
Ilustrator:

Agnese Baruzzi

Pročitaj više

Cijena dostave paketa za Hrvatsku je 4,20 € bez obzira na težinu paketa i način plaćanja. Za narudžbe iznad 50 € dostava je besplatna.
Nakon vidljive uplate, paket predajemo dostavnoj službi koja će ga na željenu adresu dostaviti unutar 3–5 radnih dana. O dospijeću paketa bit ćete obaviješteni e-mailom i SMS porukom te ćete primiti link za praćenje statusa pošiljke.
Uslugu dostave paketa radi tvrtka Mail Boxes na području Hrvatske, a Hrvatska pošta za pakete izvan Hrvatske. Tvrtka MBE ima sklopljene ugovore s vodećim kuririma u domaćem i međunarodnom transportu te će za dostavu vašeg paketa odabrati najbolju opciju ovisno o vrijednosti i dimenzijama paketa te mogućnostima što brže dostave. Nakon obrade od strane MBE, Vaš paket dostavit će jedna od sljedećih dostavnih službi: GLS, In Time, Overseas Express ili Paket 24/HP Express.
Dostava se vrši radnim danom do 16 sati. U slučaju da niste u mogućnosti zaprimiti pošiljku na dostavnoj adresi, dostavljač će vam ostaviti obavijest o prispijeću pošiljke i pokušati vas kontaktirati radi daljnjeg dogovora o preuzimanju paketa.
U slučaju bilo kakvih problema s dostavom, dostupni su vam kontakti:
  • MailBoxes (MBE) dostavne službe: dostava.vz@mbe.hr, tel. 042/632-923 ili mob. 095/1095-992, PON – PET 09:00 – 17:00
  • Evenio korisničke službe: webshop@evenio.hr, 042 492 114 ili 095 356 3563, PON – PET 08:00 – 16:00

Naručene proizvode i dostavu možete platiti prema modelu kojeg sami izaberete tijekom ispunjavanja narudžbe. Plaćanje proizvoda je moguće izvršiti:
Putem Internet bankarstva ili opće uplatnice
Odabirom ove opcije, prilikom narudžbe proizvoda, na svoju e-mail adresu primit ćete podatke za uplatu i kod za skeniranje za lakše i brže plaćanje. Plaćanje možete izvršiti Internet, mobilnim bankarstvom ili općom uplatnicom u banci, pošti i slično.
Dostavljaču prilikom preuzimanja paketa (gotovinom)
Ukoliko se odlučite za plaćanje prilikom dostave, proizvode ćete platiti tek prilikom preuzimanja paketa direktno dostavljaču. Plaćanje dostavljaču moguće je samo novcem u gotovini. Dobro je imati pripremljen točan iznos kako bi primopredaja bila brža.
Bankovnim karticama
Plaćanje je moguće izvršiti jednokratno, sljedećim bankovnim karticama: MasterCard, Visa i Diners putem CorvusPay sučelja. Prilikom plaćanja bankovnom karticom garantiramo maksimalnu sigurnost plaćanja u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka.
Putem servisa PayPal
Servis PayPal slovi kao najsigurniji oblik online plaćanja te vas odabirom ove opcije vodi na svoje stranice gdje ćete na uobičajen način platiti svoju narudžbu. Nakon unosa svih podataka, potvrdu uspješne narudžbe dobit ćete na svoju e-mail adresu.
Putem servisa KEKS Pay
Brzo i jednostavno plaćanje bez prepisivanja podataka s kartice možete izvršiti putem mobilne aplikacije KEKS Pay. Kod plaćanja, kupci nemaju dnevnih ni mjesečnih limita i ne plaćaju nikakve naknade.
Putem kriptovaluta
Ukoliko želite platiti kriptovalutama to vam omogućuje PayCek elektronički platni servis koji će vašu uplatu u kriptovalutama odmah preračunati u eure. PayCek prihvaća najpopularnije kriptovalute: bitcoin, ether, ripple, stellar i EOS. Jednostavno, brzo i sigurno.
IZDAVANJE I SLANJE RAČUNA
Kod evidentirane uplate, bez obzira na izbor načina plaćanja, račun za kupljene proizvode poslat ćemo vam putem e-maila koji ste naveli prilikom popunjavanja obrasca narudžbe.

Ako niste zadovoljni naručenim proizvodima, možete ih vratiti u roku od 30 dana bez navođenja razloga. U tom slučaju kontaktirat ćemo vas vezano za povrat robe i vraćanje uplaćenog iznosa natrag na vaš račun. Ukoliko ste kupili i preuzeli proizvod s materijalnim nedostacima imate pravo na zamjenu te nas svakako što prije kontaktirajte na prodaja@evenio.hr.
KONTAKTIRAJTE NAS, TU SMO ZA VAS!
Za sva pitanja i pomoć dostupni smo radnim danom od 8.00 do 16.00 h putem:
– telefona 095 356 3563 ili 042 492 114

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Moja prva knjiga: U DVORIŠTU”