Tamara Vučković i Tihana Lipovec Fraculj autorice su ove četiri slikovnice koje imaju za cilj razvoj socioemocioanlnih kompetencija kod djece. Kako bi odrasli u kompetentne, odgovorne, samopouzdane i stabilne pojedince, djeca trebaju od malih nogu naučiti neke vještine koje će im pomoći da se prilagode, ali i snose s drugim pojedincima, okolinom i društvom u cjelini.

U ovoj seriji pozabavili smo se sljedećim vještinama i kompetencijama: odgovornost, asertivno komuniciranje, samoregulacija emocija i samopouzdanje. Kroz simpatične dječje likove, svoje vršnjake, djeca predškolske i rane osnovnoškolske dobi mogu naučiti kako si pomoći u situacijama kada ih preplavljuju neugodne emocije poput straha, pasivnosti, ljutnje ili tuge. Kroz vrlo šaljive i maštovite priče, zajedno s likovima iz priča proći će kroz nevjerojatne epizode i zanimljiva iskustva koja im mogu biti od pomoći u njihovim svakodnevnim situacijama.

Slikovnice su također vrlo dobar alat roditeljima, odgojiteljima i učiteljima kao odgojno sredstvo s vrlo snažnim porukama koje otvaraju prostor za daljnje rasprave i učenje.

Naslovi u seriji o socioemocionalnim kompetencijama:

Gospođica Hoću
ASERTIVNOST ili ASERTIVNO KOMUNICIRANJE

Gospodin Iz i gospođica Po
ODGOVORNOST ili UČENJE O IZBORU I POSLJEDICI

Ana i gospodin Strahojed
SAMOPOUZDANJE i PREVLADAVANJE STRAHOVA

Mirko Bjesomirko
SAMOKONTROLA ili SAMOREGULACIJA EMOCIJA

POHVALA NAGRADE „GRIGOR VITEZ“ za 2019. za serijal edukativnih slikovnica: Gospodin Iz i gospođica Po, Gospođica Hoću, Mirko Bjesomirko, Ana i gospodin Strahojed.

Telefonska narudžba i informacije radnim danom 08.00 – 16.00 h

042 555 373  |  095 356 3563

Dragi roditelji, želimo vas obavijestiti da slikovnice i druge proizvode i dalje uredno dostavljamo na vaše adrese. U slučaju da dostavne službe naglo otkažu svoje aktivnosti, u najkraćem ćemo roku vratiti sve uplate kupaca napravljene putem virmana ili platnom karticom. Hvala vam i za sva pitanja stojimo na raspolaganju na prodaja@evenio.hr ili na broj telefona 042 492 114.