Od jaslica do škole: Vodič za lakši proces prilagodbe na jaslice, vrtić i školu

15,93 

Autorice: Danijela Drožđan, Matea Josić, Tarita Mašković, Martina Sokač

Dostupnost: Dostupno

  • Brza dostava: 3-5 radnih dana
  • Besplatna dostava iznad 50 € (cijena dostave za ostale narudžbe 4,20 €)
  • 6 načina plaćanja: kartice, gotovinom dostavljaču, internet bankarstvo, KEKS Pay, PayPal i kriptovalute
  • Produljeni povrat: 30 dana, bez navođenja razloga
  • Odmah dostupno za isporuku!
Vidi košaricu
Težina 0.28 kg
Za dob

Uvez

Stranice

ISBN broj

Godina prvog izdanja

POVRAT NOVCA

Unutar 14 dana i bez navođenja razloga.

SIGURNO PLAĆANJE

Brzo plaćanje iz udobnosti doma uz maksimalnu sigurnost.

BESPLATNA DOSTAVA

Za sve narudžbe iznad 50,00 € (376,73 kn).

POMOĆ I PODRŠKA

Tu smo za vas za savjet i pomoć oko odabira ili narudžbe.

Tarita, Martina, Danijela i Matea su mame, prijateljice, suradnice, učiteljice i odgojiteljice s višegodišnjim iskustvom. U svom radu prepoznale su da je polazak u jaslice ili vrtić prvi veliki stres za dijete jer mu se uvodi nova rutina u nepoznatoj okolini i prvo veliko odvajanje od sigurnosti doma i obitelji. Kako će se dijete prilagoditi ovisi o niz faktora – dobi, temperamentu, dotadašnjim iskustvima, razvojnim strahovima, podršci okoline… Među najvažnijim faktorima u uspješnoj prilagodbi su roditelji, pa i oni često znaju zbog polaska djeteta u jaslice ili vrtić biti pod ogromnim stresom i u velikom strahu.

Kako bi olakšale i jednima i drugima, četiri koautorice napisale su knjigu “Od jaslica do škole”, odnosno vodič za lakši proces prilagodbe na jaslice, vrtić i školu.

“Autorice su se našle i s jedne i s druge strane vrtićkih i školskih vrata te su s punom autonomnošću stručnjaka, ali i toplim dodirom roditelja ispunile ove retke savjetima koji će vam uvelike pomoći…”, stoji u uvodnom tekstu o autoricama. Uz njih, na vodiču su radili i učitelji te stručni suradnici psiholozi. Cilj im je bio pomoći roditeljima da u procesu prilagodbe prate individualne psihofizičke i razvojne karakteristike svog djeteta, ali i da informiranjem osnaže sebe kako bi lakše donosili odgovorne odluke u samom procesu adaptacije.

Tri poglavlja = tri izazovna razdoblja

Vodič je podijeljen na poglavlja: jaslice, vrtić i škola, jer svako od ta tri razdoblja ima svoje specifične izazove za dijete i roditelja.

Jaslice

Prijavili ste dijete u roku i srećom dobili mjesto u jaslicama? Odlično! A što sad?

Ako ste već odlučili dijete upisati u jaslice, prvo se kao roditelji trebate psihički i emocionalno s tim pomiriti i prihvatiti promjenu. Dijete je malo i ništa još ne shvaća, a što je ono manje, prilagodba je teža. No, autorice donose nekoliko dobrih savjeta iz prakse kako pripremiti dijete na tako veliku promjenu. Neki od njih su: tijekom prilagodbe na jaslice ne forsirajte odvikavanja i usvajanja nekih novih navika, potičite dijete na samostalnost i pričajte o vrtiću u pozitivnom kontekstu.

U ovom poglavlju dolazi i niz praktičnih savjeta o samom vrtiću – kako izgleda dnevni ritam u jaslicama, što se od djeteta očekuje, što ponijeti sa sobom od kuće, kako će izgledati prvi dan u jaslicama, kakav je vrtićki bonton, kakva je zdravstvena zaštita djece u vrtiću.

Dane su i vrlo jasne upute što znači uspješna adaptacija, koje se sve reakcije kod djeteta mogu javiti, zašto je važna dobra suradnja roditelja i odgojitelja te koliko traje adaptacija djeteta na jaslice i kada se smatra završenom.

Posebno su nam se svidjeli dodaci u kojima iz prve ruke o ovoj temi i svojim iskustvima govore odgojiteljice, roditelji i psiholozi.

Vrtić

Čak i ako se nastavi u istoj ustanovi, prelazak iz jaslica u vrtićku grupu nova je velika promjena – nove tete, nova djeca u grupi, nove prostorije, ali i nova očekivanja i izazovi.

Osim savjeta i iskustva roditelja, ovo poglavlje donosi i razvojne karakteristike djece u smislu motorike, spoznaje, govora i komunikacije i socio-emocionalnog razvoja. Za svaku od ovih karakteristika autorice donose ideje za razne igre i aktivnosti koje roditelji s djecom mogu raditi i kod kuće, a kako bi se one uravnoteženo razvijale sve do djetetova polaska u školu.

U ovom poglavlju autorice su se pozabavile i “vrućom” temom – hranom i obrocima u vrtiću.

Posebno i veliko potpoglavlje bavi se predškolom, odnosno vještinama koje se u vrtiću počinju primjenjivati kod 6-godišnjaka, a kako bi što spremniji dočekali početak školovanja. Osim predčitalačkih, predmatematičkih, socioemocionalnih i motoričkih vještina i savjeta kako ih razvijati, roditelji mogu saznati i kako izgleda testiranje za školu i u kojim slučajevima se možda bolje odlučiti za odgodu.

U ovom poglavlju posebno nam se svidjelo što je uvršten dio vezan za samopouzdanje i samopoštovanje djeteta.

Škola

Kad dijete krene u školu stvari postaju ozbiljnije. Tu se ponovno počinju javljati strahovi kod roditelja. Veliki dio trećeg poglavlja posvećen je produženom boravku i zabludama o “čuvanju” djece koja se tamo samo igraju. Nakon vrtića potrebno je usvojiti i novi školski bonton i kućni red škole.

Sasvim drugačiji vodič

Ovaj vodič nije suhoparno nabrajanje savjeta i informacija. Od naslovnice pa do zadnje stranice osjeća se osobna i emotivna angažiranost autorica koje stoje s obje strane priče – kao majke i kao odgojiteljice. Jezik je jasan, koncizan, jednostavan, ali je osjećaj pročitanog takav da doista dobivate dojam da vas autorice razumiju i davanjem informacija vas unaprijed žele emocionalno pripremiti na zahtjevan period koji je pred vama. Sve što savjetuju rade s punim razumijevanjem i poštovanjem za vaše dijete i njegove individualne karakteristike.

Knjiga je dizajnom vrlo razigrana, s puno likovnih i grafičkih elemenata što olakšava čitanje i drži interes i pažnju, a posebno nas je oduševila 8-godišnja ilustratorica Ani Drožđan koja je svojim crtežima i maštom obogatila cijeli projekt.

Iz cjelokupne opreme i sadržaja knjige osjeća se da se radi o jednom “obiteljskom” projektu, o ideji koja je rasla i nadograđivala se među ljudima koji divno surađuju i čija je namjera doista bila nepretenciozna, iskrena i plemenita – pomaganje i dijeljenje vlastitog iskustva i znanja s drugima.

Ako želite znanstveni priručnik o adaptaciji, kupite nešto drugo. Ako želite topli, provjereni i pouzdani prijateljski savjet od tete odgojiteljice, pročitajte “Od jaslica do škole”.

Cijena dostave paketa za Hrvatsku je 4,20 € bez obzira na težinu paketa i način plaćanja. Za narudžbe iznad 50 € dostava je besplatna.
Nakon vidljive uplate, paket predajemo dostavnoj službi koja će ga na željenu adresu dostaviti unutar 3–5 radnih dana. O dospijeću paketa bit ćete obaviješteni e-mailom i SMS porukom te ćete primiti link za praćenje statusa pošiljke.
Uslugu dostave paketa radi tvrtka Mail Boxes na području Hrvatske, a Hrvatska pošta za pakete izvan Hrvatske. Tvrtka MBE ima sklopljene ugovore s vodećim kuririma u domaćem i međunarodnom transportu te će za dostavu vašeg paketa odabrati najbolju opciju ovisno o vrijednosti i dimenzijama paketa te mogućnostima što brže dostave. Nakon obrade od strane MBE, Vaš paket dostavit će jedna od sljedećih dostavnih službi: GLS, In Time, Overseas Express ili Paket 24/HP Express.
Dostava se vrši radnim danom do 16 sati. U slučaju da niste u mogućnosti zaprimiti pošiljku na dostavnoj adresi, dostavljač će vam ostaviti obavijest o prispijeću pošiljke i pokušati vas kontaktirati radi daljnjeg dogovora o preuzimanju paketa.
U slučaju bilo kakvih problema s dostavom, dostupni su vam kontakti:
  • MailBoxes (MBE) dostavne službe: dostava.vz@mbe.hr, tel. 042/632-923 ili mob. 095/1095-992, PON – PET 09:00 – 17:00
  • Evenio korisničke službe: webshop@evenio.hr, 042 492 114 ili 095 356 3563, PON – PET 08:00 – 16:00

Naručene proizvode i dostavu možete platiti prema modelu kojeg sami izaberete tijekom ispunjavanja narudžbe. Plaćanje proizvoda je moguće izvršiti:
Putem Internet bankarstva ili opće uplatnice
Odabirom ove opcije, prilikom narudžbe proizvoda, na svoju e-mail adresu primit ćete podatke za uplatu i kod za skeniranje za lakše i brže plaćanje. Plaćanje možete izvršiti Internet, mobilnim bankarstvom ili općom uplatnicom u banci, pošti i slično.
Dostavljaču prilikom preuzimanja paketa (gotovinom)
Ukoliko se odlučite za plaćanje prilikom dostave, proizvode ćete platiti tek prilikom preuzimanja paketa direktno dostavljaču. Plaćanje dostavljaču moguće je samo novcem u gotovini. Dobro je imati pripremljen točan iznos kako bi primopredaja bila brža.
Bankovnim karticama
Plaćanje je moguće izvršiti jednokratno, sljedećim bankovnim karticama: MasterCard, Visa i Diners putem CorvusPay sučelja. Prilikom plaćanja bankovnom karticom garantiramo maksimalnu sigurnost plaćanja u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka.
Putem servisa PayPal
Servis PayPal slovi kao najsigurniji oblik online plaćanja te vas odabirom ove opcije vodi na svoje stranice gdje ćete na uobičajen način platiti svoju narudžbu. Nakon unosa svih podataka, potvrdu uspješne narudžbe dobit ćete na svoju e-mail adresu.
Putem servisa KEKS Pay
Brzo i jednostavno plaćanje bez prepisivanja podataka s kartice možete izvršiti putem mobilne aplikacije KEKS Pay. Kod plaćanja, kupci nemaju dnevnih ni mjesečnih limita i ne plaćaju nikakve naknade.
Putem kriptovaluta
Ukoliko želite platiti kriptovalutama to vam omogućuje PayCek elektronički platni servis koji će vašu uplatu u kriptovalutama odmah preračunati u eure. PayCek prihvaća najpopularnije kriptovalute: bitcoin, ether, ripple, stellar i EOS. Jednostavno, brzo i sigurno.
IZDAVANJE I SLANJE RAČUNA
Kod evidentirane uplate, bez obzira na izbor načina plaćanja, račun za kupljene proizvode poslat ćemo vam putem e-maila koji ste naveli prilikom popunjavanja obrasca narudžbe.

Ako niste zadovoljni naručenim proizvodima, možete ih vratiti u roku od 30 dana bez navođenja razloga. U tom slučaju kontaktirat ćemo vas vezano za povrat robe i vraćanje uplaćenog iznosa natrag na vaš račun. Ukoliko ste kupili i preuzeli proizvod s materijalnim nedostacima imate pravo na zamjenu te nas svakako što prije kontaktirajte na prodaja@evenio.hr.
KONTAKTIRAJTE NAS, TU SMO ZA VAS!
Za sva pitanja i pomoć dostupni smo radnim danom od 8.00 do 16.00 h putem:
– telefona 095 356 3563 ili 042 492 114

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Od jaslica do škole: Vodič za lakši proces prilagodbe na jaslice, vrtić i školu”