Ilustriranje

Ilustriranje

Svaka slikovnica ima dva ravnopravna autora. Dobar književni tekst zahtijeva jednako dobrog ilustratora, odnosno umjetnika koji će riječima udahnuti oblike, boje, atmosfere i taj poseban feel. Kod izbora ilustratora važno nam je da crta digitalno, da ima kvalitetu, iskustvo i da poštuje rokove. Važno nam je i da njegov stil odgovara priči odnosno dobi djece kojoj je slikovnica namijenjena.

Naime, djeca vrtićke dobi vole tople, bogate ilustracije pune detalja jer nisu čitači i priču upijaju putem slika. Vole zapažati razne detalje i za njih su ilustracija i vizualna komunikacija najvažniji. Djeca osnovnoškolske dobi su čitači, sami čitaju priču, ilustracije im ne smiju biti “bebaste“, nije im važno da slike imaju puno detalja već da rezoniraju s njima i da budu moderne i fora.

Nadalje, neki ilustratori izvrsni su u crtanju životinja, neki u crtanju atmosfera, a neki u crtanju emocija. Neki su duhoviti, neki edukativni, neki koriste jarke boje, neki su blagi i prozračni u svojim ilustracijama. Koliko ilustratora toliko stilova. Pronaći najboljeg za vašu priču, naš je zadatak.

Ilustriranje jedne slikovnice u prosjeku traje oko dva mjeseca. Klijent je uključen u sve faze crtanja, od skice do finala i daje odobrenje na sve faze ilustriranja.

Ukoliko tražite nekog tko bi vašoj priči udahnuo sliku, javite nam se s povjerenjem i porazgovarajmo o ostvarenju vaše vizije.

Najnoviji projekti

PROJEKT:
Pobješnjeli Flegi
Vidi više
PROJEKT:
Slikovnica Gdje se skrila Lina?
Vidi više
PROJEKT:
Valamar activity knjižica
Vidi više
PROJEKT:
Ilustracije za edukativnu brošuru Vatrogasci: Što? Kako? Zašto?
Vidi više
PROJEKT: Slikovnica
Srećkova potraga za velikim moćima
Vidi više
PROJEKT: Slikovnica
Batter Up, Robbie!
Vidi više
PROJEKT: Slikovnica
Izgubljeni Flegi
Vidi više
PROJEKT: Tiskanice
Valamar ilustrirane tiskanice
Vidi više
PROJEKT: Slikovnica
Vrtić moj, vrtić tvoj najdraži na svijetu
Vidi više
PROJEKT: Ilustracije
Velika moć malog tartufa
Vidi više

Pošaljite upit


    preloader